+36 23 545-310 - FAX +36 23 370-531 info@szavini.hu

Redőnylamellás takaró

redőnylamellás takaró a medencetakarók csúcsa, minden paraméterében a legjobb, és esztétikai megjelenése új távlatokat nyitott mind a medenceépítők, mind a belsőépítészek számára. 

Az egyetlen olyan medence takarófajta aminek a mozgatása emberi kéz érintése nélkül történik, így a kezelése igen kényelmes.

Igény szerint azonban a redőnylamellás takaró használata megoldható kézi mozgatással is.

Forradalmi újításnak számít, hogy a redőnylamellák végeinél lévő lezárókupakok könnyen cserélhetők, mert nem ezek biztosítják a vízzárást. Így, akár házilag is könnyen cserélhetők az esetleges helytelen használat következtében megsérült redőnyszálak.

Biztonsági takaróként is alkalmazható a redőnylamellás takaró, és a legszigorúbb szabványokat is teljesíti, amennyiben a medence falára a vízvonal alatt rozsdamentes acél kapaszkodót szerelünk, vagy a medence falába beépítünk egy olyan vállat amire adott esetben a takaró széle rá tud támaszkodni.

Telepítés:

Célszerű a redőnylamellás takarót már a medence tervezési időszakában elhatározni, mert akkor az építés során figyelembe lehet venni a szerkezet beépítésének kritériumait. A redőnylamellás takarót utólag is be lehet építeni, de ilyenkor már a legtöbb esetben kompromisszumot kell kötnünk. Minden redőnylamellás takarót az adott medencére, a felhasználó igényeinek maximális figyelembevételével tervezzük, és kivitelezzük.

Karbantartás:

A redőnylamellás takaró különösebb karbantartást nem igényel. A redőnyszálakra kirakódott vízkövet rendszeresen le kell takarítani, általában évente kétszer. A vízkőkiválást megfelelő vegyszerrel csökkenthetjük, de megszüntetni nem tudjuk. Különösen kültéri medencék esetén a redőnylamellákra ráhullott szennyeződéseket le kell takarítani, mert a szerves anyagok a redőny elszíneződését okozhatják. A meghajtó szerkezet nem igényel különösebb karbantartást, de célszerű legalább két évente szakemberrel felülvizsgáltatni. A PVC redőnylamellában a jégeső kárt okozhat.

Biztonsági előírások:

A redőny mozgatásának teljes időtartamára a kezelőnek vizuális rálátásának kell, hogy legyen a medencére. Ez idő alatt a medencében tartózkodni szigorúan tilos.

Miért döntsön a redőnyös medencefedés mellett?
Legyen szó otthoni, szállodai vagy uszodai medencékről, ahhoz, hogy vizük mindig kifogástalanul várja a fürdőzőket, nemcsak a megfelelő tisztítószerekre van szükség, hanem medencefedésre is, hiszen nemcsak különböző baktériumok szennyezhetik a vizet, hanem külső, fizikai tényezők is, például a lehullott falevelek. Ennek megfelelően a medence tulajdonosának gondoskodnia kell a takarásról, erre pedig a legkiválóbb megoldás a redőnyös medencefedés.

A redőnyös medencefedés, ahogy a nevéből kikövetkeztethető, védelmet biztosít a víznek, ennek köszönhetően a szennyeződések nagy része nem kerülhet a vízbe. Természetesen ez nemcsak a víz tisztasága érdekében fontos, hanem a medence körül közlekedők biztonságának érdekében is, hiszen mindenki tudja, elég egy rossz lépés a nedves medenceparton, és máris megtörténik a baj.

A redőnyös medencefedés egyszerű használatot és esztétikus látványt biztosít, valamennyi előírásnak tökéletesen eleget tesz.

Biztonság, stílus és tisztaság egyszerre, ezt garantálja a redőnyös medencefedés! Ha további kérdése lenne, forduljon hozzánk bizalommal!

 

 

A redőnyös medencefedés előnyei
Akinek van medencéje, vagy tervezi, hogy hamarosan építtet egyet, annak tudnia kell, hogy a medencét takarni, karbantartani, óvni is kell. A medencében lévő vizet anélkül is tisztán tarthatjuk, hogy állandóan leengednénk és újratöltenénk. Egy minőségi medence takarással nem csak tiszta maradhat a medence vize, de a hőmérséklete is kellemesebb lesz.

A redőnyös medencefedés ma az egyik legkorszerűbb módja a medencék lezárásának. A lamellás rendszerek közül mi többféle beépítést is ajánlunk, amikkel ráadásul energiatakarékos medence üzemeltetés érhet el. Lamellás rendszereinkről büszkén elmondhatjuk, hogy saját fejlesztések, és minden tekintetben megfelelnek a legszigorúbb EU szabványoknak!

A redőnyös medencefedés egyik nagy pozitívuma a lamellás felépítésében rejlik, ami lehetővé teszi, hogy tökéletes hő- és páraszigetelő rendszert alkothasson a medence vize felett. A lamellák tökéletesen kapcsolódnak egymáshoz, a vízfelszínen úszva gátolják a párolgást, adott esetben melegítve a vizet.

Amennyiben érdekli a redőnyös medencefedés, bővebb tájékoztatásért keressen minket megadott elérhetőségeinken!

Redőnylamellák típusai

‘Mini” 9/50-es redőnylamellás takaró

A “Mini” redőnylamellás takaró előnye, hogy feltekerve kis helyet foglal el. Legfőképp kis, házi használatú medencékhez ajánlott.

Színválaszték:
 • Fehér
 • Szürke
 • Világoskék
 • Sötétkét
 • Beige
 • Krémszínű
 • Sötétzöld

A fehér színű végelzáró dugók hegesztéses eljárással vannak vízmentesen rögzítve a redőnylamellákra.

Maxi” 15/60-as redőnylamellás takaró

A “Maxi” redőnylamellás takaró hőszigetelő tulajdonsága kedvezőbb, nagyobb teherbírású. Közösségi nagy medencékhez is ajánlott.
Mindkét irányban tekerhető , így a beépítési módok minden típusára alkalmas.

Színválaszték:
 • Fehér
 • Szürke
 • Világoskék
 • Sötétkét
 • Beige
 • Krémszínű
 • Sötétzöld
 • Átlátszó – transzparens
A fehér színű végelzáró dugók ragasztásos eljárással vannak vízmentesen rögzítve a redőnylamellákra.
Az átlátszó lamella a napsugár hatására melegíti a vizet.
Forradalmi újításnak számít, hogy a lamellák végeinél lévő lezáró kupakok könnyen cserélhetők, mert nem ezek biztosítják a vízzárást, így akár házilag is könnyen cserélhetők az esetlegesen a helytelen használat következtében megsérült redőnyszálak.Vágólap01  

 

„PREMIUM” orig REHAU redőnylamella

Jelenleg a piacon a legkorszerűbb redőnylamella.
A kitöltőanyag következtében a legjobb hőszigetelési tulajdonságokkal bír, a mechanikai sérülésekkel szemben is jobban ellenáll, és esetleges sérülés esetén nem kerül a lamella belsejébe víz. Mindkét irányban tekerhető , így a beépítési módok minden típusára alkalmas.
Szerkezetéből kifolyólag nem kell végelzáró kupak hozzá, így pontosan a medence formájára szabható, ami szinte 100%-os letakarást eredményez a bonyolultabb formájú medencék esetében is.

Színválaszték:
 • Elefántcsont
 • Szürke
 • Világoskék
 • Krémszínű
Felár ellenében rendelhető eltérő színű összekötőlemezzel is. 

 

ings.

Víz feletti redőnylamellás takaró

A redőnylamellás takaró telepítése többféle beépítési mód szerint kivitelezhető, annak megfelelően, hogy az tökéletesen alkalmazkodjon a medence és környezetének tulajdonságaihoz.
SZR-1 típus: Általában a medence rövidebb oldalán, a medence partján kerül felszerelésre a szerkezet. Ez a kivitel utólag is könnyen beépíthető.

 

Vízszint feletti redőnylamellás takaró

Vízszint feletti redőnylamellás takaró

 

Kétféle kivitelben tudjuk szállítani:

 • A csévélőtengelyben elhelyezett csőmotorral. Ezeket kisebb méretű medencékhez ajánljuk. Előnye, hogy a motor oldalirányban nem foglal el helyet.
 • A nagyobb medencék esetén a tekerőszerkezet lábára oldalt felszerelt motorral szállítjuk.

Általában a redőnylamellás takaró szerkezetét burkolattal letakarjuk, – ez a solár, és az átlátszó redőnyszálak esetén kötelező-, de készülhet burkolat nélkül is.

 

Vízszint feletti redőnylamellás takaró ülőpaddal

Vízszint feletti redőnylamellás takaró ülőpaddal

 

Vízszint feletti redőnylamellás takaró burkolat nélkül Redőnylamellás takaró burkolat nélküli kivitele.

Vízszint feletti redőnylamellás takaró redőnyszál burkolattal

Redőnylamellás takaró burkolata a redőny anyagával azonos anyagból készül. Ülőpadként nem használható.
Vízszint feletti redőnylamellás takaró fa ülőpaddal Redőnylamellás takaró burkolata fával van burkolva. Ülőpadként használható.
Vízszint feletti redőnylamellás takaró kerámiaburkolatú ülőpaddal Redőnylamellás takaró burkolata kerámiával van burkolva. Ülőpadként használható.

Vízszint alatti redőnylamellás takaró

Amennyiben vízszint alatti redőnylamellás takarót akarunk telepíteni a medencénkhez, akkor azt már a medence tervezésekor figyelembe kell vennünk, és a medence építésével együtt meg kell építeni a redőnyszekrényt, illetve a motor aknáját. Az SZR-2 típusú redőnylamellás takaró legfőbb előnye, hogy egy kisebb teljesítményű motor beépítése is elegendő, viszont hátránya, hogy az akna fedlap szintje általában mindig magasabban helyezkedik el, mint a környező terepszint.SZR-2 típusú redőnylamellás takaró.

 

Vízszint alatti redőnylamellás takaró

Vízszint alatti redőnylamellás takaró

 

 

Vízszint feletti redőnylamellás takaró

Vízszint alatti redőnylamellás takaró

 

Vízszint alatti redőnylamellás takaró

Vízszint alatti redőnylamellás takaró

Víz alatti redőnylamellás takaró

Az utólagos beépítéskor használt redőny beépítési megoldás az SZR-4-es típus. Csak olyan esetekben használható amennyiben a tengely vonalában a medencén kívül lehetőség van a motor elhelyezésére.

 

Beépítés szr4


Víz alatti csőmotor használata esetén a medencéből csak a vezérlőkábelt kell kivezetni, a motornak nem szükséges aknát építeni.

Célszerű a redőny szerkezetet megvédeni attól, hogy rálépjenek, így a ajánlatos védőburkolatot készíteni fölé, mely adott esetben ülőpadként is funkcionálhat.

 

DSCN8397


Az SZR-5-ös típusú redőnylamellás takaró esetén már a medence tervezésekor figyelembe kell venni a takarót, és a medence építésével együtt meg kell építeni a redőnyszekrényt, illetve a motor aknáját.

 

beépítés szr5

DSCN0302DCP_4828

Víz alatti csőmotor használata esetén a medencéből csak a vezérlőkábelt kell kivezetni, a motornak nem szükséges aknát építeni. Burkolható előlap esetén a redőny becsukott állapotban teljesen rejtve marad.

előfal felszerelése_1

Az SZR-6-os típusú redőnylamellás takaró esetén csak olyan redőnyszál alkalmazható, amelyik mindkét irányban fordul. Már a medence tervezésekor figyelembe kell venni, és a medence építésével együtt meg kell építeni a redőnyszekrényt, és a motor aknáját.

beépítés szr6

 

Víz alatti csőmotor használata esetén a medencéből csak a vezérlőkábelt kell kivezetni, a motornak nem szükséges aknát építeni.

 

SZR-7
Már a medence tervezésekor figyelembe kell venni, és a medence építésével együtt meg kell építeni a redőnyszekrényt, és a motor aknáját.
A redőnyszekrény tetejére fedőlapot kell építeni.

szr-7-a

SZR-8
Mindkét végén íves lekerekítésű medencék esetén használatos.
Már a medence tervezésekor figyelembe kell venni, és a medence építésével együtt meg kell építeni a redőnyszekrényt, és a motor aknáját.
A redőnyszekrény tetejére fedőlapot kell építeni, amit külön motor mozgat.

szr-8

Meghajtómotorok

 

A medence méretétől, és a beépítési módozattól függően
kell a meghajtómotorok típusát megválasztani.Rendelkezünk víz felett beépíthető csőmotorokkal, víz alatt beépíthető csőmotorokkal, valamint a medencén kívül beépíthető motorokkal 120-400 Nm-es teljesítménytartományban.Típustól függően mechanikus- vagy processzorvezérléssel ellátva.


Nyitvatartás

Hétfő – Péntek
8:00 – 16:00

Szombat – Vasárnap
Zárva

Írjon nekünk!

Bármilyen kérdése van, kérem bátran vegye fel a kapcsolatot velünk!

Vagy keressen személyesen:
2049 Diósd ipar u. 13

Telefon : +36 23 545 310
E-mail : szavinipool@gmail.com

hu Hungarian
X