+36 23 545-310 - FAX +36 23 370-531 info@szavini.hu

Medence felújíítás

 

Sajnos akármilyen jól van megépítve egy medence, idővel egyszer tönkremehet, vagy előfordulhat, hogy a mi unjuk meg a formáját vagy színét. Ekkor kell felújítani, vagy átépíteni a medencét.

 

Medence felújítás

Leggyakrabban előforduló ok, hogy a medence elereszti a vizet. Ez a gépészeti szerelvények, csővezetékek meghibásodása, medence vízzáróságának elvesztése miatt következhet be. Az előbbiek viszonylag könnyebben, de az utóbbi igen nehezen javítható.

Fóliás medence esetén amennyiben a burkolat élettartama lehetővé teszi, könnyű a javítás, de egy 8-10 éves fóliaburkolatot célszerű cserélni.
Kerámia burkolat esetén nagyon nehéz megtalálni a vízfolyás okát. A burkolat leverése, újraszigetelése, és újra burkolás esetén sem biztos a siker.
Az egyetlen tökéletes megoldás az, ha a felújítandó medencét fóliaburkolattal látjuk el.

Felújítás esetén a süllyesztett víztükrű medencét át tudjuk alakítani viszonylag egyszerűen feszített víztükrű medencére. Ez magánmedencék esetén pusztán a tulajdonos akaratán múlik, közösségi medencék esetében viszont kötelező előírás.

Hagyományos átfolyós vagy süllyesztett víztükrű medence átalakítása feszített víztükrű medencévé:

A medence fejet a szükséges mértékben levéssük, hogy a vízszint az eredeti helyén maradjon, így nem kell módosítani a medence körülötti szinteket.

Elhelyezzük a medence levésett oldalfalán a PVC vályúrendszert.

medence falába, oldalába bevéssük a szükséges szerelvényeket. A vésések helyén nem kell attól tartanunk, hogy a medence szivárogni fog, hiszen a vízzáróságot a fóliaburkolat fogja biztosítani.

Elvégezzük a szükséges kőműves javító munkákat, a medence alját, és oldalát gletteljük, hogy sima felületet kapjunk.

Legvégül elkészítjük a medence fólia burkolatát. A fólia készülhet különböző színből, és mintával. A beton és a fólia közé filc réteg kerül, ez védi a fóliát, és ugyanakkor kellemes puha tapintást biztosít a fürdőzők számára.

Nyitvatartás

Hétfő – Péntek
8:00 – 16:00

Szombat – Vasárnap
Zárva

Írjon nekünk!

Bármilyen kérdése van, kérem bátran vegye fel a kapcsolatot velünk!

Vagy keressen személyesen:
2049 Diósd ipar u. 13

Telefon : +36 23 545 310
E-mail : szavinipool@gmail.com

hu Hungarian
X