+36 23 545-310 - FAX +36 23 370-531 info@szavini.hu

Téli takaró

Az már egy általános alapszabály, hogy minden medencét vízzel kell telelteni.
A medence letakarásával megakadályozhatjuk, hogy a vízbe falevelek és különböző szennyeződések kerüljenek.

Minden medencét vízzel kell teleltetni. Legyen szó fóliás, csempés, süllyesztett vagy feszített víztükrű medencéről. Így nem fordulhat elő, hogy a nyáron kertünk büszkeségét jelentő szép medence rút kiskacsává váljon. A koszos poshadt víz látványa tönkreteszi az egyébként télen is oly szép kertünk összhatását.

Mezőgazdasági fóliával is letakarhatjuk a medencét, de ez nem igazán elegáns megoldás, és a fóliát leterhelő kövek, és egyéb nehezéket a szél hatására berepültek a medencébe megkárosítva annak burkolatát.

Célszerűbb és sokkal esztétikusabb, ha a medencét erre a célra gyártott a medence formáját követő takaróval fedjük le. Ebben az esetben a medence vizét tökéletesen meg tudjuk védeni a szennyeződésektől, és tavasszal a takaró alatt tiszta vizet találunk. Evvel megspóroljuk az igen fáradságos medencetakarítást, óvjuk a medence burkolatát, és nem kell a vizet lecserélni, ami az egyre dráguló árak mellett nem elhanyagolható szempont
A téli takarót mindig az adott medencére kell elkészíteni a helyi adottságok figyelembevételével. Minden medence letakarható bizonyos kompromisszumok árán.

Vízzsákkal rögzített téli takaró:
A takaró fólia úszik a vízen, és túlnyúlik a medence perem burkolat mögé. Ekkor nemcsak a medencét de a peremburkolatot is védi. A takaró anyaga általában un. kent PVC anyagból készül. Ez igen esztétikus, több színben kapható, viszonylag könnyű a súlya, egyszerű a tisztítása és az élettartama is igen hosszú. A fólia rögzítése vízzsákkal történik. Kialakításuk olyan, hogy feltöltéskor mindig marad annyi levegő a tömlőben, hogy a megfagyott víz ne szakítsa el. Duplatömlős kivitelben készülnek. Ez azért előnyös mert, ha az egyik véletlenül kiszakad a másik még biztonsággal rögzíti a takarót.

Hevederrel rögzített téli takaró:
Azokban az esetekben, amikor a medencetest kiemelkedik a környező talajból, nem mindig használható a vízzsákos rögzítés. Ekkor hevederrel tudjuk rögzíteni a takarót.
Feszített téli takaró:
Egyre népszerűbbek az un. feszített téli takarók, amikor is a takaró nem a víz színén úszik, hanem a víz fölött van kifeszítve. Ilyen megoldásoknál a medence körüli burkolatba rögzítő elemeket kell fúrni. Ezek igen esztétikusak, koracélból készülnek, és a nyári üzemben teljesen becsavarhatóak, így nem zavarják a medence körüli terület használatát. Ennek egyszerűbb esete, ha a takaró körben gumikötéllel, vagy speciális szettekkel ki van feszítve. Ezeknél a takaróknál hálók vannak beépítve, amik arra hivatottak, hogy a csapadékvizet átengedjék. A havat azonban le kell takarítani a felületéről, mert a nagy teher elszakíthatja a rögzítési pontokat és a takaró a tél folyamán becsúszhat a vízbe.

Nyitvatartás

Hétfő – Péntek
8:00 – 16:00

Szombat – Vasárnap
Zárva

Írjon nekünk!

Bármilyen kérdése van, kérem bátran vegye fel a kapcsolatot velünk!

Vagy keressen személyesen:
2049 Diósd ipar u. 13

Telefon : +36 23 545 310
E-mail : szavinipool@gmail.com

hu Hungarian
X